Girona desplegarà una xarxa de reg intel·ligent per al control del consum de l’aigua en temps real by SMARTCAT

L’Ajuntament de Girona i l’empresa barcelonina Aonchip han donat el tret de sortida a una prova pilot que consisteix en la instal·lació d’una xarxa de reg automatitzada mitjançant la intel·ligència artificial. L’objectiu de la prova, emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia, és optimitzar el consum de l’aigua a partir d’un sistema intel·ligent que permet controlar el reg en temps real i reduir significativament els costos de manteniment. La prova, que es durà a terme a la plaça del Rellotge de Girona i a les dependències dels responsables del manteniment de parcs i jardins, tindrà una durada de sis mesos.

La solució d’Aonchip, certificada per LoraWan, incorpora un sistema de comunicació sense fils, de llarg abast i de baix consum amb el qual es controla l’ús de l’aigua de forma remota, per exemple, a l’hora d’apagar la xarxa de reg en cas de detecció de fuites, optimitzant així els recursos hídrics d’una ciutat.

L’obtenció de les dades captades pel sistema permet realitzar nous models de reg que millorin la gestió del consum en qualsevol moment i ubicació, sense necessitat de desplaçament i proporcionant eines correctores per millorar l’eficiència. Alhora, la infraestructura també aconsegueix una reducció significativa dels costos d’instal·lació i manteniment, ja que no requereix cablejat i disposa d’una autonomia diferencial.

Amb l’inici d’aquesta prova pilot, impulsada pel Laboratori SmartCatalonia, l’Ajuntament de Girona referma la seva aposta per millorar els serveis ambientals de la ciutat mitjançant les tecnologies avançades, especialment les vinculades amb el sistema LoraWan.

 

SMART CATALONIA

¡Comparte éste contenido!

VER TODAS LAS NOTÍCIAS